Marketing

E-Recruitment

posted by Ewout 11 januari 2016 0 comments

Als er naar verschillende Hogescholen en Universiteiten wordt gekeken is het opmerkelijk dat de diversiteit in opleidingen toeneemt. In deze tijd maar ook in de toekomst zal het daarom steeds lastiger worden om de juiste kandidaat voor een functie te vinden. Een ander punt dat mee speelt voor het rekruten van kandidaten zijn de snelle ontwikkelingen die op online gebied afspelen. Doordat de ontwikkelingen in een snel tempo plaats vinden heeft dit een aantal gevolgen voor het zakelijk leven. In de meeste gevallen zijn kandidaten die al enige tijd in het zakelijk leven actief zijn, in het bezit van diverse diploma’s of certificaten. De ontwikkelingen zijn dan ook verantwoordelijk voor het lastig tot onmogelijk vergelijken waardoor het regelmatig voorkomt dat de aangenomen kandidaat niet optimaal in de functie past. Een ontwikkeling op online gebied is de opkomst in populariteit van de verschillende social-media en dit heeft er voor gezorgd dat bedrijven actief zijn op de eerder genoemde platforms. Het rekruten van juiste kandidaten voor een bepaalde functie zijn taken die bedrijven en professionals tot zich nemen. Om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van online recruitment, wordt jaarlijks het Emerce eRecruitment georganiseerd. Het is interessant om dit evenement te bezoeken en achter de nieuwste manieren komen in het rekruten van kandidaten.

Ieder jaar wordt het evenement eRecruitment georganiseerd waarbij de nieuwste trends en ontwikkelingen van online recruitment naar voren komen. Tijdens het evenement komen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van recruitment-campagnes, tooling, sourcing en campaigning aan bod. Het is daarom belangrijk om erachter te komen welke innovaties er in de markt zijn en welke als professional meegenomen en gebruikt kan worden bij het rekruten van kandidaten. Het evenement is uitgroeit tot het delen van kennis en ervaringen met collega’s in de recruitment, breidt het netwerk uit en leer of werk samen met online specialisten. Er is onder andere een zeer interessante workshop te volgen van Nederland in bedrijf. Een netwerkgelegenheid zal worden gefaciliteerd door www.jploopbaandiensten.nl

E-Recruitment 2016
Ook in 2016 zal er weer een E-Retail evenement plaatsvinden. Dit evenement wordt gehouden op 7 april 2016 op de locatie Pakhuis de Zwijger In Amsterdam.
Het thema van deze dag zal zijn: ‘Recruitment innovaties’.

You may also like