Geen categorie

Game computer kopen met ingebouwde Intel processor

posted by Brandon 6 januari 2017 0 comments

Een game pc samenstellen hoeft niet perse lastig te zijn. Een game pc bestaat uit een flink aantal onderdelen die samen het succes bepalen van de game pc. Vaak zijn de meest cruciale onderdelen toch wel de processor van de computer en de videokaart. Met betrekking tot de processor dient er vaak een afweging gemaakt te worden tussen de merken AMD en Intel. Veel mensen hebben een grote voorkeur voor Intel processors, ook al biedt AMD zeker hoogwaardige kwaliteit processors aan. Intel is voor veel mensen betrouwbaar en biedt hoogwaardige kwaliteit die lang meegaat. Veel gamers kiezen dan ook voor een Intel processor bij het samenstellen van een game pc. Ga je een game pc samenstellen dan is het verstandig om wat meer achterliggende informatie te weten met betrekking tot de processors van Intel. Zo zijn er 3 modellen te onderscheiden:

  • Intel Core i3
  • Intel Core i5
  • Intel Core i7

Hier kun je een grof onderscheid maken dat de i3 een instapmodel is, de i5 een gevorderd model is geschikt voor de meeste werkzaamheden en de i7 de sterkste en snelste processor is en geschikt is voor zware programma’s en dus ook zware games. De kwaliteit van een processor hangt grotendeels af van:

  • Het aantal kernen
  • De kloksnelheid
  • Het cachegeheugen

Een processor is voorzien van een aantal kernen en hoe meer kernen hoe beter. Elke kern kan een eigen taak op zich nemen en kunnen ook samenwerken in het geval van zware processen zoals gamen. Gemiddeld gezien is 4 kernen meer dan genoeg, maar soms zijn zware i7 processors uitgerust met maar liefst 6 of 8 kernen.

De kloksnelheid bepaalt vervolgens hoe snel elke afzonderlijke kern kan draaien. Dit wordt uitgedrukt in Hertz.  Dit betekend dat wanneer je slechts 1 taak uitvoert op je computer, een i3 processor van 3,8 gHz het wint van een i5 processor met meer kernen voorzien van een kloksnelheid van 3,2 gHz. Ga je gamen dan is een core i5 processor toch wel echt een verstandigere keuze. Een game pc samenstellen begint dus eigenlijk met een i5 of hoger. Het laatste onderdeel is het cachegeheugen van de processor. Wanneer je bezig bent op de computer werkt een kern van de processor doormiddel van gegevens, deze gegevens worden gebruikt en tijdelijk opgeslagen op het cachegeheugen. Hierbij geldt, hoe meer cachegeheugen hoe sneller de processor. Een game pc samenstellen hoeft zeker niet moeilijk te zijn, kies voor een specialist die je verder kunt helpen of voor een online aanbieder die duidelijke informatie geeft in de keuzes die je dient te maken voor elk onderdeel.

You may also like