Geen categorie

Waarom uitbesteding handig kan zijn voor jouw onderneming

posted by Brandon 4 november 2019 0 comments

Veel ondernemers kampen met een hoop vraagstukken bij het opzetten van een eigen bedrijf. Eén van deze vraagstukken blijft het uitbetalen van loon. In Nederland zijn er een hoop regels waar je je aan dient te houden, wat een individuele belastingaangifte vaak al tamelijk lastig maakt. Wanneer je dan voor een geheel bedrijf met meerdere werknemers de salarisverwerking uit moet voeren, kan dit zorgen voor een hoop stress. Zeker in drukke periodes is dit een taak die je liever uit handen geeft.

De kerntaak staat centraal

Wanneer je kiest voor je salarisadministratie uitbesteden, maak je meer ruimte vrij voor andere werkzaamheden van de onderneming. Het focussen op de kerntaak heet dat in vaktermen. Zo kun je bijvoorbeeld meer aandacht schenken aan de productie en het perfectioneren van het product in plaats van uren op je kantoor salarissen door te spitten.

Voordelen van uitbesteden

Bij het uitbesteden van dit soort taken weet je ook zeker dat je harde werk niet voor niets is. Wanneer je zelf niet veel kennis hebt van een bepaald vakgebied, is de kans dat je fouten maakt in dit werk een stuk groter. Bij het inhuren van een extern bedrijf zijn er een aantal voordelen die overheersen. Zo heeft dit bedrijf vaak al jarenlange ervaring in deze werkzaamheden en weet je zeker dat de taken juist worden uitgevoerd. Wanneer dit niet gebeurd, kun je je altijd nog verhalen op het externe bedrijf. Ook hoef je niet de omgeving aan te schaffen die nodig is voor deze werkzaamheden, maar betaal je een vast (laag) bedrag. Wanneer je bijvoorbeeld je HR-services uitbesteed, hoef je geen inventaris voor deze afdeling aan te schaffen. Dit scheelt een erg grote som geld die weer voor andere doeleinden gebruikt kan worden.

Het uitbesteden van werkzaamheden in een bedrijf kan dus een erg goed idee zijn, zeker voor kleinere corporaties die nog niet werken met enorme budgetten. Ook eenmanszaken besteden hun werkzaamheden vaak uit omdat het voor de eigenaar soms niet goed te doen is om alles maar zelf te doen.

You may also like