Geen categorie

De groene zon

posted by Brandon 16 december 2019 0 comments

Ben jij, net als vele andere Nederlanders, op zoek naar een manier waarop je je ecologische voetafdruk kan verkleinen? Dan zijn er een aantal dingen die jij kunt ondernemen om dit te realiseren.

Eén van deze dingen is het opwekken van je eigen groene stroom. Dit kun je bijvoorbeeld doen door monokristallijne zonnepanelen te laten installeren op je dak. Deze zonnepanelen vangen de stralen van de zon op, welke worden omgezet in energie. Dit omzetten gebeurd aan de hand van een fronius omvormer, een apparaat wat er voor zorgt dat de energie ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. Je huis voorzien van je eigen stroom is erg voordelig wanneer de jaren verstrijken. De instapprijs is namelijk aan de hoge kant, maar met de kostenbesparing op de elektriciteitsrekening kunnen de zonnepanelen binnen een aantal jaren terugverdiend worden door de consument. Als zakelijke klant kun je ook subsidies en kortingen aanvragen bij de overheid: dit zorgt ook voor minder kosten.

Naast het installeren van zonnepanelen zijn er nog meer mogelijkheden om vervuiling tegen te gaan. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om minder te vliegen. Het gebruik van vliegmaatschappijen is ontzettend belastend voor het milieu. Zeker de afstanden die ook anders te overbruggen zijn dan met het vliegtuig zouden anders ingevuld moeten worden. Zo is het namelijk niet nodig om het vliegtuig naar Frankrijk, Duitsland of Engeland te pakken: deze afstanden zijn vaak goed te overbruggen met de auto of nog beter: met de trein.

Sowieso is het openbaar vervoer de beste methode van verantwoord reizen. Er worden veel meer mensen vervoerd met minder schadelijke stoffen: bedenk je het verschil tussen de uitstoot van 50 losse auto’s of één volle bus maar eens. Ook de andere vervoersopties, zoals de trein of de metro, zijn betere alternatieven. Deze voertuigen rijden namelijk niet op schadelijke stoffen, maar worden aangedreven met elektriciteit. Dit is een stuk beter voor het milieu, dus wanneer je de volgende keer twijfelt over of je de auto wel moet pakken terwijl je ook met de metro kan: laat de auto lekker staan!

You may also like