E-commerce

Merk loyaliteit

posted by Brandon 21 februari 2018 0 comments

In de huidige tijd is ‘brand loyalty’, ofwel merk loyaliteit een belangrijk begrip. Merk loyaliteit is de handeling van het continu kopen van een product of een reeks producten door hetzelfde bedrijf in plaats van een vervangend product geproduceerd door een concurrent. Vandaag de dag kunnen klanten makkelijk wisselen van merk door de hoge concurrentie. Bedrijven concurreren nu met offline en online bedrijven en met bedrijven uit het buitenland. Daarom moet er gefocust worden op het creëren van merk loyaliteit. Dit verlaagt ook de kosten, aangezien het vinden van een nieuwe klant zes keer zo veel geld kost als het behouden van een bestaande klant.

Hoe zorg je dat je klanten loyaal blijven aan jouw merk?

Veel bedrijven denken dat zij dit kunnen bereiken door de interactie met klanten zoveel mogelijk te verhogen. Maar op deze manier raken klanten overweldigd van informatie en van het merk. In plaats daarvan kunnen bedrijven zich beter focussen op deze drie punten: het koop proces versimpelen, vertrouwen creëren en het delen van dezelfde normen en waarden.

  • Het koop proces versimpelen

Wanneer een klant in een winkel aankomt of de webshop bezoekt, moet meteen duidelijk zijn wat de winkel verkoopt. Er moet overzicht zijn en duidelijke aanwijzingen. Daarvoor is het nodig om je klanten te kennen. Want zo weet je waar ze naar op zoek en hoe je dus je winkel of webshop in moet richten.

 

  • Vertrouwen creëren

Als je wilt dat jouw klanten bij jou blijven, is het cruciaal dat zij jou vertrouwen. Dit betekent niet alleen vertrouwen dat het product of de dienst die je verkoopt werkt, maar dat zij ook het bedrijf kunnen vertrouwen. Wanneer klanten het gevoel hebben dat zij het bedrijf kennen, zullen zij eerder terug komen.

 

  • Delen van dezelfde normen en waarde

Klanten zijn vaak niet trouw aan een product, maar aan waar een bedrijf voor staat. Daarom is het belangrijk om duidelijke normen en waarden te communiceren en die ook waar te maken.

You may also like