MarketingRetail

ShoppingToday – Ontwikkeling in de E-commercewereld?

posted by Kamil 18 december 2015 0 comments

Waar gaat het heen met de e-commerce en hoe gaat het met die crisis waar we het de hele tijd over hebben? Je omgeving blijft veranderen en er gebeurt eigenlijk veel te veel om je heen om het allemaal bij te kunnen houden. Op gebied van e-commerce zijn er elk jaar weer ontzettend veel nieuwe ideeën een succes geworden. Maar we veranderen als consument ook. Dat is bijvoorbeeld te zien wanneer we naar de winkelstraten kijken die misschien net wat rustiger lijken als het jaar ervoor. Om alle nieuwe ontwikkelingen te kunnen volgen wil je daarom graag een beetje geholpen worden. Shoppingtoday helpt met een interessant programma de bezoeker weer op de hoogte te brengen van ontwikkelingen in de wereld van e-commerce met behulp van allerlei verschillende sprekers uit de wereld van e-commerce vooral uit Nederland, maar sommige sprekers komen zelfs met buitenlandssucces naar Shoppingtoday.

Shoppingtoday organiseert jaarlijks een evenement om elk jaar weer ‘geupdate’ te worden op gebied van e-commerce. Het evenement wordt elk jaar in Utrecht georganiseerd.

ShoppingToday3

Wat kan ik verwachten van Shoppingtoday?

Shoppingtoday is een groot evenement met 1.000+ e-commerceprofessionals. Het programma van Shoppingtoday bestaat vooral uit presentaties die worden gegeven door sprekers uit alle verschillende richtingen uit de e-commercewereld. Je leert niet alleen over het binnenland, maar ook het buitenland en niet alleen over de B2C markten maar ook de B2B markten.

Het programma van Shoppingtoday  begint met een opening door de dagvoorzitter en wordt vervolgens vervolgd met enkele interessante presentaties van verschillende sprekers. Om je een beeld te geven van de presentaties kunnen we naar het evenement van dit jaar kijken. Toen begonnen de presentaties met e-academy door spreker Sophie van Rooij over het belang van digitaal talent. Er is veel vraag naar digitaal talent en e-acadamy helpt het gat tussen onderwijs en bedrijfsleven te dichten op gebied van e-commerce. Vervolgens werd je geïnspireerd door een presentatie van Jay Xie wie een killerapp ontwikkelde dat nu 600 miljoen actieve gebruikers heeft op de Chinese e-commercewereld.

Je krijgt dus al vanaf het begin van het evenement te maken met de prachtige ontwikkelingen in de e-commercewereld en dat beperkt zich niet alleen tot Nederland. Maar de bezoekers krijgen ook praktische tips tijdens het evenement. Dit gebeurd veel tijdens de parallelsessies door onder andere Bijenkorf, Loavis en McDonald’s. De parallelsessies starten rond de middag.

ShoppingToday2

De presentaties worden afgesloten met een presentatie over de laatste feitjes en cijfers van de E-commerce in Nederland en een presentatie over de social Commerce. Het evenement zal afgesloten worden met een netwerkborrel van een uur.

You may also like