Geen categorie

Instagram Influencer Worden

posted by Brandon 5 oktober 2017 0 comments
Instagram influencer

Tegenwoordig zitten we bijna allemaal wel op Instagram om onze verhalen en levens te delen met onze familie en vrienden. Maar eigenlijk willen we wel verder met dat delen, we willen het met de hele wereld delen. Maar er zijn al 500 miljoen gebruikers, hoe ga jij extra opvallen tussen al die gebruikers? Hoe bouw jij een fanbase op? Hoe word jij de nieuwe social influencer?

 

Get your Instagram bio right

 

Je fans zien jou voor het eerst op je profielfoto en in jouw bio. Die eerste indruk kun je net als in het echte leven maar één keer maken, denk daar goed aan. Binnen enkele seconden moeten mensen overtuigd zijn om jou te gaan volgen. Een goede bio en een herkenbare profielfoto zijn echt een must. In je bio moet het duidelijk zijn wie jij bent, waar je voor staat, wat je doet en wat ze van jouw kanaal mogen verwachten. Doe dit het liefst in korte zinnen of woorden zodat je in een keer alles snel kunt lezen als bezoeker van de pagina. Ook belangrijk is het om verwijzingen naar je andere kanalen te vermelden. Gebruik emoji’s om je verhaal te versterken. Met deze tips ben je in ieder geval goed van start gegaan. Het kan ook interessant zijn om een link naar je blog of website te zetten wanneer je deze hebt uiteraard.

 

What’s your story?

 

Je wil via Instagram jouw wereld aan de wereld tonen. De momenten die jij beleeft wil je real time delen met de rest van de wereld, ongeacht waar jij je bevindt. Gelukkig is dit via Instagram erg makkelijk te bolwerken. Zorg dat jij bepaalt in welke “sector” jij past en blijf hier ook bij. Wanneer je alles gaat posten wat er maar in je leven gebeurt dan wordt je pagina een grote rotzooi. Hiermee ga je geen follower krijgen of behouden. Een influencer zijn in heel veel onderwerpen bestaat eigenlijk niet. Ga gewoon voor een bepaalde sfeer en uitstraling die bij jou past en jij je verhaal in kwijt kunt. Je wil er voor zorgen dat jouw foto’s herkenbaar worden voor je publiek.

Mensen zijn van nature bang om dingen te missen “the fear of missing out”. Speel hier slim op in door meer exclusieve foto’s te posten op je pagina. Gebruik andere standpunten dan normaal en maak creatieve foto’s of deel grote levensmomenten. Het is ook echt niet erg om af en toe een digitale camera te gebruiken om jouw foto’s te maken als dit de kwaliteit van de foto’s bevordert.

 

Use them hashtags

 

Wanneer jij een foto gaat posten mag je dertig hashtags gebruiken. Gebruik ze!! Je hashtags moet je gebruiken om het maximale bereik uit je foto’s te halen. Je kan je hashtags ook verbergen door ze niet openbaar te maken in je post. Soms voelen mensen zich ongemakkelijk bij het gebruiken van hashtags. Je kan ze dan als eerste reactie plaatsen in plaats van direct in de caption. Elke keer al die hashtags typen is natuurlijk doodvermoeiend. Gelukkig kun je over het algemeen je hashtags tegenwoordig opslaan, dat bespaart je toch een hoop typewerk. Probeer altijd generieke hashtags zoveel mogelijk te vermijden maar ga vooral op zoek naar specifieke en longtail hashtags. Hiermee ga je ervoor zorgen dat je een grotere visibiliteit krijgt voor jouw doelgroep. Je wil niet dat jouw foto’s verloren gaan in de massa.

 

Interact!

 

Wat heeft heeft het voor zin om heel veel volgers en fans te hebben als je helemaal geen interactie kan hebben met je fans? Je moet interactie met je fans zoveel mogelijk zien te stimuleren. Post net voor het weekend eens een foto en vraag wat zij gaan doen dit weekend. Het is juist heel leuk als je veel interactie creëert met je fans door bijvoorbeeld zo’n simpele vraag te stellen. Wanneer je je fans echt blij wil maken is het ook top om eens de tijd te nemen om hun foto’s te liken!

 

Track your data

 

Wanneer jij zo snel mogelijk zoveel mogelijk wil groeien is het aan te raden om jouw Instagram kanaal cijfermatig in kaart te brengen. Hier zijn handige tools voor, neem bijvoorbeeld Iconosquare. Via Iconosquare kun je goed in kaart brengen op welke dagen en op welke tijdstippen jij het beste je content kan posten. Met deze tool zal jij snel handige inzichten krijgen waarmee je je groei alleen maar zal stimuleren.

 

Authenticity

 

Het is heel belangrijk om ten allen tijden authentiek te blijven met je posts. Wanneer je steeds meer en meer volgers krijgt zal je op den duur ook benaderd worden door bedrijven met de vraag of je met hen samen wil werken. Je krijgt dan een bepaald bedrag of bepaalde producten gratis in ruil voor jouw positieve woorden over hun product of merk. Dit is natuurlijk alleen maar top, maar zorg wel dat wat je deel dichtbij jouw identiteit blijft.

 

Met deze tips moet jij er klaar voor zijn om aan de gang te gaan met het opzetten van jouw persoonlijke Instagram kanaal. Let’s go conquer the world!

You may also like