Geen categorie

Hoe kan jij je debiteuren verzekeren?

posted by Brandon 14 januari 2019 0 comments

Debiteuren verzekeren is erg aan te raden voor ieder bedrijf dat regelmatig facturen opstuurt. De meest risicovolle branches zijn nog wel de branches waarbij grote hoeveelheden producten opgestuurd worden met een klein winstpercentage. Je zal namelijk ook zelf producten in moeten blijven kopen, ook wanneer je factuur nog niet betaald is door de klant. Het kan daarom vervelende gevolgen hebben als er niet betaald wordt. We kunnen je dan ook erg aanraden om de debiteuren te verzekeren. Zo voorkom je dat het bedrijf in de problemen raakt wanneer de klant de factuur niet betaalt. Het is echter wel een uitdaging om de juiste verzekeraar te vinden. Dit kan je natuurlijk zelf proberen uit te zoeken, maar het is verstandiger om dit bijvoorbeeld via Dutch Credit Brokers te doen. Dit bedrijf kan exact voor je uitzoeken welke verzekeraar nou het beste uitkomt bij jouw bedrijf.

Wat als je vooral met vaste klanten werkt?

De meeste bedrijven denken dat het nieuwe klanten zijn waarbij ze het meeste risico lopen. Toch kan het bij elke klant gebeuren dat er niet betaald wordt. Bij nieuwe klanten zal je uiteraard voorzichtig moeten zijn, maar ook met vaste klanten is het verstandig om een kredietverzekering af te sluiten. In veel gevallen gaat het namelijk om een klant waarmee eerder al een band is opgebouwd. Er hoeft ook niet altijd sprake van opzet te zijn. Wanneer het bij een klant niet meer zo lekker loopt zal deze dit waarschijnlijk niet aan je mededelen. Ook deze klant wil natuurlijk dat het eigen bedrijf weer goed gaat lopen. Wanneer dit niet lukt kunnen jouw facturen mogelijk niet meer betaald worden. Daarom is het zo belangrijk dat je zelf een kredietverzekering afsluit.

Het kan ook geen kwaad om te onderzoeken of een klant voldoende financiƫle middelen heeft om de facturen te betalen voordat je aan een transactie begint. Wij kunnen elk bedrijf dat werkzaam is in een risicovolle branche aanraden om een kredietverzekering af te sluiten. Op deze manier hoef jij niet bang te zijn dat het bedrijf in gevaar komt dankzij een factuur die niet betaald wordt. Bij een verzekeraar kan je ook bedrijfsinformatie opvragen over andere bedrijven. Zo voorkom je dat je een factuur opstuurt die niet betaald wordt.

Kredietverzekeraars vergelijken

Wanneer jij je debiteuren verzekeren wilt is het belangrijk om dit bij de juiste verzekeraar te doen. Jouw situatie is echter nooit helemaal hetzelfde als die van een andere ondernemer. Daarom is het lastig om zomaar te bepalen welke verzekeraar het beste is. Gelukkig hoef je dit niet helemaal zelf te onderzoeken. Je kunt dit veel beter uitbesteden aan een ander bedrijf. Dutchcreditbrokers.com kan voor jou onderzoeken welke verzekeraar het beste voor je is. Een aantrekkelijke premie betalen is natuurlijk wel zo fijn. Het is daarom aan te raden om niet blindelings een verzekeraar te kiezen, maar dit echt via dutchcreditbrokers.com te doen. Op de lange termijn zal dit zeker weten geld schelen. We kunnen je ontzettend aanraden de website eens te bekijken!

You may also like