Computer

Wat en waarom Java?

posted by Brandon 18 januari 2018 0 comments

Java is een van de populairste programmeertalen en wordt veel gebruikt door bedrijven. Het wordt voornamelijk toegepast om dynamische webpagina’s te maken en het maakt interactie met bezoekers van een website mogelijk. Ook veel werkgevers geven tegenwoordig de voorkeur aan mensen die ervaring hebben met Java, het kan dus ook voor jou belangrijk zijn om je te verdiepen in de wereld van Java.

Wat kan Java?

Je zal er onbewust regelmatig gebruik van maken, maar grote kans dat je niet eens weet dat Java dat mede mogelijk maakt. Elke webpagina die je interactief kunt gebruik, met bijvoorbeeld een uitrollend menu, maakt gebruik van Java. Ook 3D games en Android-apps zijn te maken met de taal die Java spreekt.

Waarom Java?

Java wordt dus ook veel gebruikt voor de ontwikkeling van Android-apps. En laat dat nou juist een onderdeel van de toekomst zijn. Met Java kun je eigenlijk allerlei soorten applicaties ontwikkelen, van eenvoudig tot zeer geavanceerd voor elk soort elektronisch apparaat. De programma’s die worden gemaakt worden uitgevoerd in elk type browser waarmee toegang is tot het internet.

Hulp nodig?

Denk je nu van ‘’Ai, had ik maar?’’. Vrees niet, het is zeker nog niet te laat. Er worden verschillende trainingen aangeboden waar je de basis van Java zal leren. Bij Learnit kan je starten met een vijfdaagse training waarbij je kennis maakt met de basisconcepten van bijvoorbeeld Object Oriëntatie, Java Syntax en Software Kwaliteit. De lessen worden aangeboden op basis van Open Leervorm-lesmethode waarbij je onder actieve begeleiding zelfstandig aan het werk gaat om de stof eigen te maken. Theorie wordt hierbij direct toegepast in de praktijk. Na afronding van de training bij ontvang je vaak een certificaat als bewijs van deelname. Dit is natuurlijk prettig voor jezelf, maar ook handig voor een eventuele toekomstige werkgever. Lijkt zo’n cursus je handig voor jou? Klik dan hier voor meer informatie.

You may also like