E-commerce

Wat is het verschil tussen open source en SaaS webshop software?

posted by Brandon 8 januari 2018 0 comments

Consumenten doen steeds meer online aankopen. Daardoor is het voor jou als ondernemer interessant om een online winkel te beginnen. Een webshop maken kent vele voordelen. Je bereikt een groter publiek en de kosten zijn een stuk lager dan bij een fysieke winkel. Zo kun je met een webwinkel erg efficiënt werken. Om online shop te beginnen is het makkelijk om gebruik te maken van webshop software. Wat webshop software precies is en welke soorten er zijn, vertellen wij jou in deze blog.

Wat is webshop software?

Webshop software helpt jou bij het opzetten en onderhouden van jouw webwinkel. Zonder de software is het onmogelijk om een online winkel te openen. Een webshop pakket kan ook orders afhandelen. De meeste software biedt een strakke en overzichtelijke lay-out, zodat potentiële klanten verleid worden om een aankoop te doen in jouw shop.

Wat is open source webshop software?

Als je goed bent in programmeren en voldoende tijd hebt om je eigen webshop te bouwen, dan kan open source software voor jou een goede optie zijn. De software is gratis online verkrijgbaar en iedereen kan bijdragen aan de codes van open source software. Het voordeel van deze software is dat jij jouw webshop kunt inrichten met templates, waardoor je een hoop tijd bespaard.

Wat is SaaS webshop software?

Ben je niet zo goed in programmeren of heb je simpelweg niet zoveel tijd om een webshop te beginnen? Kies dan voor SaaS webshop software. Dit programma is een betaalde service die je in feite huurt van de leverancier. Je betaalt de leverancier maandelijks een bedrag en in ruil daarvoor ontvang je support en service van specialisten. Het enige dat jij hoeft te doen, is het toevoegen van producten, teksten en foto’s. Doordat de webshop software online werkt, staat al jouw data altijd veilig opgeslagen in de cloud. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je data verloren gaat als bijvoorbeeld je computer crasht.

Welke webshop software past het beste bij jou?

Na het lezen van deze blog weet je welke verschillende soorten webshop software er zijn. Tijd om te beslissen welke manier het beste bij jou past. Om voor jezelf duidelijk te hebben welke webshop software het beste bij jou past, moet je jezelf een aantal vragen voorleggen. Hoeveel tijd en geld besteed je aan de software? Wat verwacht je precies van webshop software? Wil je jouw webshop helemaal inrichten naar je eigen smaak of maak je liever gebruik van een template? En niet onbelangrijk: Wil je jouw webshop software koppelen aan je andere administratieve software? Als je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, kom je vanzelf op de juiste software voor jouw webshop.

 

You may also like