E-commerce

E-commerce is booming!

posted by Brandon 10 oktober 2018 0 comments

De Nederlandse winkels met een webshop horen de kassa’s rinkelen. De producten en diensten die in 2017 zijn verkocht bedroegen een totaal omzet van 22,5 miljard. Uit het onderzoek van Thuiswinkel Markt Monitor, blijkt dat er een groei is van dertien procent ten opzichte van het jaar 2016. Het onderzoek ging specifiek over de online consumentenbestedingen in Nederland en is in samenwerking met Gfk en PostNL uitgevoerd. De E-commerce is booming!

Groei

Opvallend is dat er in 2017 heel erg veel consumenten boven de vijftien jaar oud een enkele, of meerdere aankopen heeft gedaan, waarbij producten en diensten zijn verkocht. Er zijn in totaal 201, 7 miljoen aankopen gedaan en dit is zeventien procent meer dan in het voorgaande jaar. Daarnaast brengen deze aankopen de 22,5 miljard euro op, wat ook een stijging is van 13 procent ten opzichte van 2016.

Verkopen

Het aandeel in verkopen via een online wijze blijft zeker weten nog doorgroeien en gaat een steeds grotere en belangrijkere rol spelen in de detailhandel van Nederland. Een belangrijk gegeven voor veel winkels, is dat er veel omzet te behalen valt in de e-commerce sector. Dit resulteert in een toename van het aantal websites. In vergelijking met vijf jaren geleden, is het aandeel in de online sector zelfs bijna verdubbeld. Daarnaast zien we wel een stabilisatie van de groei, maar dat neemt niet af dat deze markt nog steeds groeiende is.

Smartphone

Een erg interessante ontwikkelingen binnen de totaalomzet van consumentenbestedingen, is het device wat het meeste aan het groeien is qua aankoopgebruik. De smartphone is ontzettend populaire binnen de e-commerce en deze ontwikkeling houdt aan, want deze methode overschrijft de andere methodes. Denk hierbij aan de penetratie van de tablet en computer, die ten opzichte van de smartphone een mindere en stabielere indruk achterlaat. Om een concreet voorbeeld te geven van het aandeel in bestedingen via de smartphone, kunnen we de percentages aan totale bestedingen een rol laten spelen. Zo is er in het vierde kwartaal van het jaar 2017 een stijging te zien van negen procent. Dit was vorig jaar nog 3 procent lager.

 

Voor meer artikelen kunt u kijken door op de volgende link te klikken

 

 

 

 

 

You may also like