Geen categorie

Met een nieuwe opleiding of cursus starten?

posted by Brandon 21 juni 2018 0 comments

Er is tegenwoordig zoveel keuze aan opleidingen. Je kunt een thuisstudie doen die je geheel in eigen tempo afrondt of je kunt aan een langdurige, voltijd opleiding beginnen die je binnen vier jaar af dient te ronden. Maar daar tussenin zijn ook nog volop mogelijkheden. Bij Fabius opleidingen kun je binnen een paar maanden tot iets meer dan een jaar een opleiding afronden die je specifiek voor een bepaalde functie opleidt. Ook kun je er cursussen doen om je computervaardigheden weer op niveau te brengen.

Voordelen opleiding
De opleiding doorloop je met klassikale lessen die telkens een dagdeel duren. Eens in de week kom je naar de door jou gekozen locatie en deel je met je medestudenten de theorie en ontvang je feedback. Doordat het een dagdeel in de week betreft, combineert het prima met activiteiten die je nu al hebt ingepland. Het kan zelfs in de avonduren, waardoor je zelfs een fulltime baan die je nu hebt kunt aanhouden. Op deze manier wordt studeren een stuk makkelijker en is de drempel om aan iets nieuws te starten niet meer te hoog.

Kosten opleidingen en cursussen
Als je al eerder hebt gestudeerd, weet je dat de kosten van een nieuwe studie je ervan kunnen weerhouden om weer te gaan studeren. Er zijn opleidingen waar ze je – na het betalen van collegegeld – nog vragen om ook nog een hele boekenlijst te gaan bestellen. En vaak zijn dit boeken waar je maar een hoofdstuk uit leest. Verdiep je dus goed in de verwachtingen wanneer je je kennis wilt gaan uitbreiden met een nieuwe studie. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan. Helderheid en openheid over de duur van de studie en de kosten die het met zich meebrengt zijn essentieel. Je wilt er voor gaan en in een keer slagen.

 

 

You may also like