Geen categorie

Van A naar Bijbaan

posted by Daan 18 november 2016 0 comments

 

De komst van diverse digitale tools hebben de manier waarop we vandaag de dag solliciteren enorm veranderd en vergemakkelijkt. Als je als jongere vroeger op zoek was naar een bijbaan ging je namelijk de stad in om bij allerlei bedrijven naar binnen te stappen om te vragen of zij misschien nog op zoek waren naar personeel. Met een beetje geluk mocht je bij een bedrijf onderaan beginnen om uiteindelijk je weg omhoog te werken. Het was het begin van je carrière.
Tegenwoordig werkt dit uiteraard iets anders. Door de komst van het internet en alle gemakken van dien, hoef je niet eens meer de deur uit om een sollicitatie de deur uit te doen. Met een klik van de muis of een tik op een tablet of smartphone is het namelijk mogelijk om vanuit je luie stoel te solliciteren naar een functie die bij je past.

Middels hetzelfde systeem kan je ook eenvoudig op zoek  naar een bijbaan in de buurt. Dankzij verscheidene filter-opties, die online vacaturebanken bieden, is het mogelijk om heel gericht op zoek te gaan naar een passende bijbaan. Wat hierbij veel gebeurt, is dat jongeren een bijbaan kiezen die aansluit op hun studie. Op die manier doen ze alvast wat werkervaring op binnen het werkveld waarin ze in de toekomst werkzaam zullen zijn.

Niet alleen de toekomstige werkgever kan hiervan profiteren, ook het bedrijf waar jongeren stage lopen profiteert hier enorm van. Zodra jongeren stage moeten gaan lopen voor hun opleiding bewandelen ze dezelfde digitale weg en gaan op zoek naar een leuke stage bij hen in de buurt.

Het ideale van dergelijke online vacaturebanken is dat jij als jongere niet alleen op zoek hoeft te gaan naar werkgevers of stageplekken, maar dat bedrijven ook actief naar jou op zoek gaan. Door een online profiel aan te maken op de website is het voor bedrijven gemakkelijk om te filteren naar geschikte kandidaten die iets aan het bedrijf kunnen bijdragen.

Ben jij op zoek naar een bijbaan of een stageplek? Wacht dan niet langer en maak een account aan waarmee jij op zoek kan gaan naar bedrijven en bedrijven op zoek kunnen gaan naar jou.

You may also like