Computer

Een website laten maken, of doe je het zelf?

posted by Brandon 10 december 2018 0 comments

De website is langzamerhand onmisbaar geworden, zowel in Nederland als wanneer je een bedrijf hebt op de internationale markt. Het visitekaartje dat te pas en te onpas uitgegeven wordt bij sociale ontmoetingen wordt in sommige landen zelfs al als opdringerig beschouwd, behalve natuurlijk in het Verre Oosten.
De website en de eisen die daaraan gesteld worden, ook al niet makkelijk bij te houden.

De taal is belangrijk. Een website in de Nederlandse taal zal automatisch alleen het Nederlandse en Vlaamse publiek bereiken. Als het dus gaat om een Nederlandse of Belgische organisatie die dat publiek wil aanspreken, dan is dat ruim voldoende. Maar om werkelijk het publiek te bereiken moet het taalgebruik op een website perfect zijn. Mensen brengen steeds meer tijd door op het internet, professioneel maar ook privé. De lezers van je website hebben dus alle tijd en zullen over ieder klein taalfoutje vallen.

Datzelfde is natuurlijk ook waar als je probeert het internationale publiek of publiek in een bepaald land te bereiken, de taal moet perfect zijn. En is je eigen Engels echt voldoende, of heb je daarbij hulp nodig?

Technisch moet het allemaal precies kloppen.
Jouw kennis op het technische gebied waar je markt ligt, mag dan perfect zijn, weet je dat ook goed onder woorden te brengen? Voor je lezers, en hopelijk de mensen die via je website met je in contact komen, is techniek heel belangrijk. Ze zoeken naar iets, het antwoord op een vraag of een object dat ze misschien al lang nodig hebben, een dringend document of een vertaling. Het aanbod in je website moet perfect aansluiten bij de wens of het gezochte object van jouw klant. Anders klikt je potentiële klant onmiddellijk naar de volgende website
Dat waren een paar argumenten om het niet zelf te doen, de eisen van taalgebruik, de technische eisen en het kloppend maken van vraag en aanbod.

Nu de argumenten om wel zelf je website te maken.
In de eerste plaats is het natuurlijk goedkoper. Het is zelfs mogelijk een gratis website aan te maken. En dat kan meer dan voldoende zijn als je weet waar je over praat.
Want zowel taalkundig als vaktechnisch moet het allemaal nog steeds perfect kloppen, een klik is heel makkelijk.

Of het zakelijk verstandig is te beginnen met een zelf gemaakte website, zonder anderen te consulteren hangt heel erg af van de markt waarop je je gaat begeven. Als je thuis gemaakte producten aanbiedt kan het een goed begin zijn. Maar let er dan wel op of de aanbieder de mogelijkheid heeft op te waarderen naar een betaalde website. De naam van de aanbieder verdwijnt dan uit de naam van je website. Dat ziet er al direct een stuk professioneler uit.

Voor het taalgebruik moet je een paar maatregelen nemen; Controleer altijd de taal met een spellingsprogramma. Laat altijd iemand eens goed kijken naar de teksten op je website, liefst natuurlijk een professioneel vertaler of corrector. Ook bij het gebruik van afbeeldingen heb je een professionele inbreng nodig. Alleen dan is de kwaliteit altijd voldoende.

Het antwoord is duidelijk.
Samenvattend is de conclusie; Laat Solid Results je website bouwen. Ook al kost het even iets meer, de voordelen voor je beginnend bedrijf kunnen enorm zijn. Maar ook en vooral bij een zelfgemaakte website die opgewaardeerd wordt, kun je je beter professionele hulp inroepen. Het gaat immers om de toekomst van je eigen bedrijf, van je winst en inkomen.

Bron: Softwaremagazine

You may also like