Life Style

Het winterklaar maken van uw boot voor het najaar

posted by Brandon 9 januari 2020 0 comments

Voordat de winter begint is het als bootbezitter belangrijk om de keuze te maken of u de boot te water laat liggen, of te stallen. Als u zonder onverwachte verassingen wilt komen te staan is het verstandig om een winterstalling te regelen voor uw boot. Want het kan een zware aanslag op uw boot zijn om uw boot tijdens de wintermaanden buiten op het water te laten liggen. Dus om de gevolgen te beperken is een jaarlijkse onderhoudsbeurt en een stalling altijd aan te raden. Dan zult u het aankomende vaarseizoen weer genoeg vaarplezier beleven aan uw boot en geen omkijken hebben naar enige gebreken aan uw boot.

Waar moet u nog meer rekening mee houden?

Houdt er ook rekening mee dat u naast de boot ook de buitenboordmotoren eens grondig laat nakijken. Er zijn winterstallingen met werkplaatsen om uw boot zowel te stallen als te onderhouden tijdens de winterperiodes. Een uitgebreide onderhoudsbeurt zal betekenen dat de leidingen, de impeller en de v-snaar gecontroleerd worden. Ook wordt de olie van de buitenboordmotor ververst. Maar voordat u de boot naar een stalling brengt is het slim om de uitrusting, kussens, reddingsvesten en kledij van boord te halen. Alles dat kan lijden door vocht en kou dient van boord gehaald te worden. Maak de boot ook eens goed schoon en plaats indien nodig vochtvreters in diverse ruimtes aan boord.

Handige tips om uw boot zo goed mogelijk voor te bereiden op het najaar.

De taken zullen per boot verschillen maar als u goed controleert waar water achter kan blijven, en vocht of kou schade kan aanrichten, dan heeft u al de helft gedaan. Zorg er ook voor dat u tijdens de wintermaanden zo nu en dan eens controleert hoe de boot erbij ligt. Bijvoorbeeld of het afdekzeil nog wel goed zit en of de strenge winterse weren enige schade hebben aangericht aan de boot. Een keer in het jaar een onderhoudsbeurt zal al een enorm verschil maken. Bij een winterstalling in een binnenloods met werkplaats zal uw boot veilig de winter doorkomen en onderhouden worden om de aankomende zomer weer te water te kunnen.

 Een erkend bedrijf voor het stallen van uw boot?

Controleer altijd of uw bootverzekering nog het beste bij uw situatie past. Dit kan indien nodig aangepast worden om er zeker van te zijn dat u niet tegen iets aanloopt waar u geen rekening mee gehouden heeft. Er komt nog redelijk wat bij kijken maar als deze stappen nagelopen zijn kunt u er het aankomend jaar weer tegenaan met een goed onderhouden boot. Bij advies of vragen gaat u naar een watersport speciaalzaak. Dit zijn erkende bedrijven en hebben vaak ook stallingen voor uw boot.

You may also like