Career

E-fulfilment

posted by Brandon 3 december 2018 0 comments

Er zijn tegenwoordig steeds meer vrouwen en mannen die niet gemakkelijk aan werk kunnen komen wat ze graag zouden willen doen. Ook zijn er steeds meer die graag voor zichzelf willen beginnen. Mannen beginnen vaak een klusbedrijf. Onder de vrouwen zijn er veel die een webshop beginnen. Ze willen producten gaan verkopen door gebruik te maken van een webshop. Omdat daar heel wat bij komt kijken, is het verstandig om je, voordat je start met de verkoop, eerst goed in alle regels te verdiepen. Wanneer je de webshop bent gestart, kun je de producten via het internet gaan verkopen. In het begin kun je dat allemaal zelf nog wel bijhouden. Je begint met één soort product waarvan je een voorraad in huis moet hebben. Wanneer er dan via je webshop een product wordt gekocht, moet je dat product inpakken, adresseren en opsturen. Je moet ook ervoor zorgen dat de financiële afwikkeling automatisch kan verlopen. Een klant zal alleen maar producten via je webshop kopen wanneer de hele afwikkeling soepel verloopt. Ook moet het product, wat gekocht wordt, de andere dag bij de klant worden afgeleverd. Daarbij moet ook de mogelijkheid aanwezig zijn van het retour zenden. Naast deze werkzaamheden moet je ook je boekhouding bijhouden en steeds weer je webshop bijwerken.

Succes
Wanneer je succes hebt en je gaat steeds meer producten verkopen, zal er een moment komen dat je de werkzaamheden niet meer alleen kunt uitvoeren. Op zo’n moment is het verstandig om te gaan samenwerken met een e-fulfilment servicebedrijf. Een e-fulfilment servicebedrijf zal voor je, als je er mee gaat samenwerken, alle logistieke handelingen uit handen nemen. Je zult daar eerst afspraken voor moeten maken. Je zult daarbij alle afspraken op papier zetten en wanneer je het met elkaar eens bent, moet er een contract worden opgesteld dat door beide ondertekend moet worden. Daarna zal het e-fulfilment servicebedrijf gekoppeld worden aan je webshop. Ze houden niet alleen de voorraden bij, maar zien ook de bestellingen die via de webshop worden gedaan. Op zo’n moment ondernemen ze actie. Ze pakken het product in en sturen dat naar de koper. Ook zullen ze producten die terug worden gestuurd ontvangen. Ze weten wat daarmee moet gebeuren. Je zult geen klanten verliezen, omdat nu de bestelde producten altijd op tijd worden afgeleverd. Door het koppelen door middel van internet kun je bijhouden wat er verkocht wordt en eventueel weer wordt teruggestuurd. Doordat je zelf je niet meer hoeft bezig te houden met het versturen van de producten, houd je tijd over voor andere werkzaamheden.

Verkoop
Omdat de verkoop nu 24/7 kan plaatsvinden zal de verkoop toenemen. De spullen die worden gekocht kunnen nu ook de andere dag altijd bij de klant worden afgeleverd. Wanneer je in zee gaat met een e-fulfilment servicebedrijf zal je tijd overhouden voor andere werkzaamheden. Je kunt winkels gaan bekijken wat ze doen en wat de prijzen zijn van de producten die je ook verkoopt. Ook kun je de webshops van anderen beter bijhouden, zodat je goed kunt blijven concurreren. Je houdt nu ook tijd over om leuke dingen te doen. Het leven bestaat niet alleen uit werken. Je moet ook ontspanning hebben.

 

Bron: ecommercewebshops.nl

You may also like