Marketing

De nieuwe functies van Instagram

posted by Brandon 25 september 2018 0 comments

Instagram is de snelst groeiende social media app die er is op dit moment. Hierbij verslaan zij grote platformen zoals: Facebook, Snapchat, Linkedin, geen heeft zo’n grote groei al Instagram. Daarom is het handig om Instagram te gebruiken voor zowel jezelf als voor je bedrijf. Door de groei blijft Instagram zich ook steeds meer ontwikkelen en komen er constant nieuwe features bij die het voor de gebruikers en bedrijven aantrekkelijker maken om op Instagram te gaan en iets plaatsen.

Welke nieuwe functies?

Een van de meest opvallende functies is ‘het verhaal’. Dit is eigenlijk precies hetzelfde als bij Snapchat waarbij je iets kan plaatsen wat na 24 uur weer weggaat. Toch heeft Instagram wat extra features gedaan wat het verhaal extra interessant maakt. Ten eerste wordt het leuk om een verhaal te maken omdat er verschillende versierfuncties op zitten, zoals grappige plaatjes en gifs die toegevoegd kunnen worden.

Verder wordt het gebruik van video steeds populairder en daar heeft Instagram wat nieuws op verzonnen. Er zijn verschillende functies wat het filmen leuker maakt, zoals de superzoom. Hierdoor gaan meer Instagram gebruiken en wordt het ook leuker voor de gebruikers.

Tips voor bedrijven

Door de extra publiciteit van Instagram zijn er ook wat goede functies bijgekomen voor bedrijven. Hierbij kunnen bedrijven nu in hun ‘verhaal’ de swipe up functie gebruiken. Hiermee kunnen zij een link creëren die direct leidt naar bijvoorbeeld hun website pagina. Hier staan meestal gelijk de producten die in het filmpje wordt gebruikt. Verder kan er op foto’s nog een functie worden gebruikt. Hierbij wordt er bij het product dat in de foto wordt gebruikt, een soort pop-up geplaatst waardoor je ziet wat het is, hoe het product heet en hoe duur het product is. Hierdoor kunnen mensen sneller naar de website worden geleidt en zal dit tot meer aankopen leiden. Daarom is het belangrijk dat uw bedrijf goed de functies van Instagram gebruikt.

You may also like