Career

Werken in de Online Marketing

posted by Brandon 21 juni 2018 0 comments

Je bent klaar met je online marketing studie. Vier jaar heb je hier voor moeten zwoegen, maar nu heb je jouw papiertje binnen. Yeah! Je zult op zoek moeten gaan naar een baan in de online marketing, het echte leventje gaat beginnen. Je gaat nu echt aan het werk en krijgt verantwoordelijkheden, heel anders dan je oude studentenleventje. Waarschijnlijk zul je wel even twijfelen of je er wel klaar voor bent. Want, hoe bereid je je hier nou goed op voor?

 

Be prepared

Het is goed om even stil te staan bij welke skills je allemaal in huis moet hebben. Je bent tenslotte niet de enige die op zoek is naar een baan, dus het is goed om je te onderscheiden. Je kunt in de online marketing heel veel richtingen op gaan. Denk hierbij aan: SEA-specialist, SEO-specialist, Content Marketeer, Webanalist, Conversie Specialist, Social-mediaspecialist en E-mailmarketeer. Klaar met je studie betekent zeker niet klaar met leren, verdiep je in online marketing en probeer zo veel mogelijk kennis op te doen. Hierdoor wordt jouw CV ook heel aantrekkelijk!

 

Ontwikkel jezelf

Zoals ik al zei, is het goed om jezelf te ontwikkelen. Verwacht niet dat je nieuwe werkgever je gelijk zal opleiden tot online marketing expert. Er is ontzettend veel online te vinden, dus die keuze ligt echt bij jezelf. Zo kun je cursussen downloaden of een aantal weken thuisstudie volgen. Hoe meer kennis, hoe beter!

 

Niet jouw ding?

Misschien kom je er na een tijdje achter dat de communicatie kant meer jouw ding is, no worries. Door dingen te ondernemen, kom je erachter of het echt iets voor jou is. Er zijn ontzettend veel mensen die na een tijdje toch een andere richting op gaan. Kijk dan gewoon eens rustig rond tussen de communicatie vacatures, wie weet zit er wat leuks voor je tussen!

You may also like