Search engine marketing

Opkomst spraak gestuurd zoeken

posted by Brandon 5 juni 2018 0 comments
Google Home

De technologie is zich voortdurend aan het ontwikkelen. Als ondernemer kan je daarom nooit stil staan. Je moet altijd op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en trends. Je kan geen moment meer rustig aan doen of er is weer iets nieuws op de markt. Nieuwe producten of technieken veranderen onze manier van denken en hebben daarom grote invloed op het gedrag dat we laten zien. Een grote verandering die sinds een aantal jaren zijn weg aan het vinden is in het dagelijks leven van consumenten zijn spraak gestuurde computers. Spraak gestuurde computers zijn in feite kleine apparaten die opdrachten uitvoeren aan de hand van spraak. Een goed voorbeeld hiervan is het afspelen van muziek. Je roept de naam van het apparaat, gevolgd door de zin “Speel een nummer van Anouk af” en de computer zal een album van Anouk gaan afspelen.

Manier van zoeken

Er zijn veel van dit soort apparaten, de grootste is waarschijnlijk Google Home, gevolgd door Amazon Echo en de HomePod van Apple.
Deze apparaten zijn de nieuwste foefjes die een opmars maken in het dagelijks leven van consumenten. Ze veranderen daarmee ook de manier van zoeken. In plaats van dat je op Google zoekt naar de dichtstbijzijnde McDonalds door ‘McDonalds Amsterdam’ in te typen vraag je simpelweg aan dit apparaat ‘Waar is de dichtstbijzijnde McDonalds?’. Het apparaat zal je dan antwoord geven, en dit kan je allemaal doen terwijl jij de autosleutels in je woonkamer zoekt, de televisie uitzet of nog even je veters strikt voordat je weg gaat.

Amazon Echo

Amazon Echo

Long tail keywords

De manieren waarop we dingen opzoeken zal dus drastisch veranderen door de opkomst van deze apparaten. Het menselijk schrijven is namelijk heel anders dan het menselijk spreken. Spreken is veel informeler dan het schrijven van mensen. Daarnaast verandert de lengte van je zoekopdracht ook extreem. In plaats van twee woorden op te zoeken, stel je nu in feite een hele vraag op die uit minstens een aantal woorden bestaat.

You may also like