Marketing

Instagram voor je bedrijf!

posted by Brandon 8 februari 2018 0 comments

Instagram is een groeiend social media kanaal. Steeds meer jongeren stoppen met Twitter en Facebook en stappen over naar Instagram. Dagelijks zijn er 300 miljoen gebruikers over de hele wereld, in Nederland zijn er meer dan 3 miljoen gebruikers. Met het gebruik van Instagram bereik je dus enorm veel mensen.

Hieronder zal ik nog meer redenen geven om Instagram te gebruiken en daarna zal ik een aantal tips geven over hoe je Instagram handig kan inzetten voor je bedrijf.

  1. Stijgend aantal gebruikers (in Nederland)

In Nederland maken ongeveer 3,2 miljoen mensen gebruik van Instagram. Hiervan zijn er 1,5 miljoen die het dagelijks gebruiken. Dat is opvallend omdat er 4,3 miljoen mensen LinkedIn gebruiken, maar hiervan zijn er maar 0,4 miljoen mensen die het dagelijks gebruiken. Het dagelijks gebruik van Instagram ligt dus vele malen hoger.

  1. Veel influencers op Instagram

Influencers zijn bekende personen met een enorme achterban die veel invloed uit kunnen oefenen op een bepaalde doelgroep. De volgers identificeren zich met de bekende persoon, en zullen hun gedrag hier ook op aanpassen. Influencers kunnen daarom worden ingezet om een boodschap over te brengen naar een juiste doelgroep.

  1. Sales via Instagram

Via Instagram kan je niet alleen zorgen voor aandacht richting jouw bedrijf. Instagram kan je ook directe sales opleveren. Door relevant te zijn, goede foto’s en video’s te plaatsen en interactief te zijn met je volgers, kan je heel gemakkelijk sales bewerkstelligen met je volgers.
Het is hierbij wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je een hele duidelijk roep om actie (call-to-action) oproept bij je volgers. Je kan dit doen door bijvoorbeeld een foto te maken van producten die je maakt, en vervolgens bij de post een link toe te voegen naar de webshop om dat product direct te kunnen verkopen.

  1. Interactie

Zoals ik zei in het vorige stukje is het belangrijk om interactief te zijn met je volgers. Door een foto te plaatsen vraag je om reactie van je volgers. Alleen die reactie bekijken en er verder niets mee doen is niet voldoende. Je moet vervolgens antwoord geven op deze reacties. Dit kan je doen door simpelweg te reageren, een vraag te stellen of een foto te plaatsen die te maken heeft met die reactie van een volger. Zo voelt de volger zich aangesproken, maar zien andere volgers ook dat jij reageert op één van hen. Hierdoor voelen ze zich gewaardeerd en betrokken bij wat jij doet!

  1. Foto’s spreken

Beelden worden door mensen veel sneller opgeslagen dan woorden. Een beeld spreekt, je kan je er iets bij voorstellen. Bij woorden kan men zich ook wel iets voorstellen, maar een beeld helpt veel sneller om connecties te leggen tussen het een en het ander. Creativiteit wordt gewaardeerd en zo ook de creativiteit met foto’s en afbeeldingen die je je volgers laat zien.
“A picture says more than a thousand words”

You may also like