Career

Werkstress; maak een werkplanning!

posted by Brandon 19 januari 2017 0 comments

Onderzoek, uit 2015 door verschillende scholen en universiteiten uit de Verenigde Staten en Engeland heeft aangetoond dat stress op het werk funest is voor de gezondheid. Werkstress is zelfs bijna even schadelijk als roken! Het onderzoek heeft ook aangetoond dat stress op de werkvloer kan leiden tot een stijging in de kans dat je ziektes krijgt. Deze blog zal het onderzoek doornemen. Aan het einde van de blog zal er een suggestie gegeven worden om welke manier stress vermindert dan worden op werk.

Allereerst de resultaten uit dit spraakmakende onderzoek:

  • Er is een 50% stijging dat werknemers ziek worden als de werknemer denk dat hij/zij zijn baan op het spel staat
  • Er is een 35% stijging dat werknemers ziek worden als de werknemer een baan heeft waarin hij/zij teveel werkt doet
  • Er is een 30% stijging dat werknemers eerder overlijd als de werknemers teveel overuren maakt.

Onderzoeksresultaten

Uit meer dan 228 studies, waarbij de meeste studies hetzelfde aantoonde, komt erg nadrukkelijk naar voren dat stress de boosdoener is van een hoop ziektes. Een van de onderzoeks is Joel Goh, student professor in de Verenigde Staten. Hij zegt: “Als je nadenkt en je realiseert hoeveel uren werknemers en werkgevers op werk doorbrengen, kom je al gauw tot de conclusie dat dit geen rocket science is. De meeste mensen weten van het effect van stress op de mens, echter doen ze er weinig mee om dit tegen te gaan”. Joel Goh hoopt dan ook dat werknemers en werkgevers de resultaten meenemen. Helaas zijn werkgevers huiverig om er iets aan te doen. Een aantal redenen zijn: voor de werkgever kost het een hoop tijd en een hoop geld om het probleem te tackelen. Tevens levert het weinig op voor de werkgever, aangezien de stressverminderde technieken leiden tot een marginale stijging in de productiviteit. Hopelijk gaan werkgevers hier wel iets mee doen, met het oog op een stressvrije werkplek. Een stressvrije werkplek kan de relatie tussen beide partijen bevorderen.

Stressverminder, kan je zelf iets doen?

De hamvraag in dit artikel is natuurlijk: kan je alles werkgever of werknemers iets doen om stress te verminderen? Gelukkig is die er! Het maken van een planning is essentieel voor (hoe toepasselijk) het maken van een planning. Veel werknemers raken in de stress omdat ze niet doen aan “time managament”. Hierdoor ontstaat er stress op de werkvloer. De oplossing heeft Timewax. Timewax is een bedrijf dat “time management” software verleent, software zoals het plannen van de week en resource planning. Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie

You may also like