E-commerce

Meet Magento NL

posted by Dante 17 maart 2016 0 comments
Meet Magento NL

Online de grenzen opzoeken is tegenwoordig een must. De concurrentie op het internet is moordend en webshops moeten voortdurend innoveren om de klanten te lokken. SEO wordt bovendien steeds ingewikkelder. Wanneer je een webshop op gaat zetten is het belangrijk om goed na te denken over welke software je wilt gebruiken. Er zijn diverse keuzemogelijkheden met elk hun voor- en nadelen. De grootste op dit gebied is Magento en veel webshops zweren bij dit open-source platform. Open-source betekent dat de code openbaar is en dat je zelf zonder beperkingen aanpassingen kunt doen aan de webshop. Dat betekent ook dat de extensies, templates en plug-ins die zijn gemaakt door andere bedrijven ook voor jou beschikbaar zijn. Magento is voor zowel kleine als grote webwinkels zeer geschikt. Toch gaat er in het opzetten van een goede Magento webshop wel wat tijd in moeite zitten. Instellingen moeten veelal zelf opgezet worden, maar doordat het platform een grote community heeft is er voor elke vraag wel een antwoord. Ook worden er jaarlijks workshops en events georganiseerd over deze software. Het grootste evenement in Nederland op het gebied van Magento is Meet Magento NL.

Blijven groeien en innoveren op dit gebied is voor de meeste bedrijven essentieel en daarom is het van cruciaal belang dat de laatste ontwikkelingen binnen de branche gevolgd worden.  Het evenement wordt doorgaans opgedeeld in twee dagen. De eerste dag staat in het teken van de kennismaking met het Magento platform. Deze dag is voornamelijk interessant voor E-commerce partijen die nog geen of weinig ervaring hebben met Magento, beslissers en E-commerce managers. Tijdens een opbouwend programma wordt verteld wat er allemaal mogelijk is met de software en wat het verschil is met andere platformen. Daarnaast komen huidige Magento gebruikers aan het woord en delen hun ervaringen. Marketing seminars zullen worden afgewisseld met meer technische sessies. Beide aspecten spelen een grote rol in Magento.
De tweede dag is vooral interessant voor retailers, ontwikkelaars en geïnteresseerden die al bekend zijn met Magento. Op deze dag zal nog verder de diepte in worden gegaan en aan de hand van verschillende cases zullen succesvolle Magento gebruikers vertellen hoe je het maximale uit deze software kunt halen. Vorig jaar gaf hostingprovider Byte een presentatie over de laadsnelheden van de website en sprak Caroline Walker van KPMG Crimsonwing over de omnichannel, wat een steeds belangrijker begrip binnen de retailsector wordt.

Webshop eigenaren en ontwikkelaars, e-commerce experts, online marketeers en Magento developers komen bijeen om hun kennis en ervaringen met elkaar te delen. Gebruikers en ontwikkelaars van het platform worden met elkaar in contact gebracht. Netwerken is een belangrijk onderdeel van het evenement. Na afloop van beide dagen vindt er dan ook een netwerkborrel plaats.

Meet Magento NL 2016
Meet Magento NL wordt jaarlijks in Nederland georganiseerd en is onderdeel van de internationale reeks Meet Magento evenementen. Het evenement is verdeeld over twee dagen op 12 & 13 mei en vindt ook in 2016 weer plaats in de Media Plaza van de Jaarbeurs in Utrecht.

You may also like